Aden Körfezi Ve Somalili Korsanlar

Temsili Somalili Korsanlar Ve Girdap.

Bir süre önce Wikileaks’de araştırma yaparken son derece ilginç bazı belgelere denk geldim. Bu belgeler Stratfor adında çeşitli istihbarat örgütlerine ve bazı özel kuruluşlara gizli istihbarat sunan bir şirketin bazı iç yazışmalarına ait. Bu yazışmalarda 2008-2012 arasında oldukça yoğun, 2012-2017 arasında da aralıklı olarak devam eden “Somalili Korsanlar” hikayesinin gerçek yüzünü ifşa ediyor. Bu aynı zamanda, Wikileaks kurucusu Julian Assange’ın bu dosyaları yayınlamasını engellemek için (Daha önce de bazı hassas konularla ilgili pekçok başka belgeler yayınlamasına karşın) aniden Ağustos 2010’da hakkında kırmızı bülten çıkarılmasının ve yine aynı yıl Aralık ayında da tutuklanmasının ardındaki “gerçek nedene” de ışık tutuyor.

Aden Körfezinde Aniden Beliren Manyetik Girdap (Vortex)

2000 yılı Kasım ayında Amerikalı bilimadamları Aden Körfezi açıklarında devasa boyutta manyetik bir girdap keşfediyorlar. Başlarda istikrarlı olmasına karşın bu girdap kısa bir zaman sonra genişlemeye başlıyor ve nihayetinde Amerika, 2008 tarihinde gizlice pekçok ulusa uyarıda bulunuyor. Bunun sonucunda Türk Donanması da dahil olmak üzere birçok ülke Donanmaları ortak bir hareket gücü oluşturarak Aden Körfezini resmen ablukaya alıyorlar. İşte bu noktada da “Somalili Korsanlar” hikayesi devreye giriyor. Ancak, şunu da hemen belirteyim: Bu girdabın oluşumundan sonra Somalili balıkçıların avlandıkları su yolları tamamen yok olmuş. Bu nedenle aç kalan Somalili bazı genç balıkçı gruplar karınlarını doyurabilmek için ellerindeki hafif silahlar ve ufak motorlu botlarıyla/kayıklarıyla ufak çapta bazı korsanlık girişimlerinde bulundular. Bu durum oldukça abartılı hale dönüştürülüp 33 farklı ulusun Donanmasının oradaki varlığını açıklamak için mükemmel bir paravan olarak kullanıldı.

Elbetteki bu olay ana akım medya tarafından hiçbir zaman yayınlanmadı. Bazı alternatif medya siteleri bu konuyu o dönemde yayınlayarak tartıştılar. Bu siteler bu girdabın aslında bir “Yıldız Geçidi” olduğunu ve Dünyamıza başka bir boyut ve/veya gezegenden açıldığını ve bunun aslında bir işgal tarzı birşey olabileceği hususunda spekülasyonlar yaptılar. Diğer tarafta bu olayı araştıran Amerikalılar, Rus Amiral Maksimov’un bu konuyla ilgili dönemin başbakanı Putin için hazırladığı rapor dışında pek bir bilglerinin olmadığını belirtiyor.

Bu girdabın orta çıkmasından sonra şu gözlemlenen ve tespit edilen bağlantılı olaylar olmuş:

  • Girdabın bulunduğu Aden Körfezi çevresinde olan pekçok deprem.
  • Jüpiter’in güney ekvator kuşağındaki aniden kaybolan şeridin girdabın ortaya çıkmasıyla yeniden belirmesi.
  • İsveç, Almanya ve İngiltere başta olmak üzere pekçok Avrupa ülkesinde ve Çin'de yaşanan normalin çok altındaki aşırı soğuk ve kar yağışı.
  • Birleşik Devletlerin pekçok karasal alanını etkisi altında bırakan anormal boyuttaki yağışlar.
  • Time Wave Zero ve Webbots adındaki çeşitli algoritmalarla geleceği tahmin etmeye çalışan bu iki yazılımın depremlerin ortaya çıktığı dönemle eşzamanlı olarak “geri dönüşü olmayan bir noktaya” işaret etmesi.
  • 9 Aralık 2009 tarihinde spiral şekildeki bir ışık hüzmesinin Norveç’in kuzeyinde aniden ortaya çıkması.
  • Depremlerin başlamasından sonra iklim kaosuna sebep olan kuzey yarımküre jet rüzgarlarının neredeyse tamamen çökmesi.

Aşağıda tarafımdan tercüme edilmiş ilgili Stratfor iç e-posta yazışmasını görebilirsiniz. Bu yazışmalar Wikileaks tarafından 27 Şubat 2012 tarihinde yayınlandı:

Global İstihbarat Dosyaları

Wikileaks 27 Şubat 2012 tarihinde Texas merkezli “Global İstihbarat” şirketi Stratfor’a ait 5 milyonun üzerinde e-postayı “Global İstihbarat Dosyaları” olarak yayınlamaya başladı. E-postalar Temmuz 2004 ile Aralık 2011 tarihlerini kapsamaktadır. Bu e-postalar İstihbarat yayıncısı gibi görünüp aslında Bhopal’s Dow Chemical Co., Lockheed Martin, Northrop Grumman, Raytheon ve Homeland Security, Amerikan Donanması, DIA gibi büyük şirketlere ve istihbarat örgütlerine gizli istihbarat hizmetleri sunduklarını ve şirketin iç çalışmasını ortaya çıkarmaktadır. Bu e-postalar, aynı zamanda, Stratfor’un muhbirler ağını, ödeme yapısını, ödemeleri aklama tekniklerini ve psikolojik yöntemlerini göstermektedir.

Email-ID 1975381
Date 2010-12-07 20:39:43
From [scott.stewart_at__stratfor_com]
To [ct_at_stratfo _com]

Rusya’nın Kuzey Filosunda (http://www.pakalertpress.com/tag/russia/) Amiral Maksimov (http://en.wikipedia.org/wiki/Russian_Northern_Fleet#Commanders) başbakan Putin’e hazırladığı garip bir raporda Aden körfezinin (http://www.pakalertpress.com/tag/gulf-of-aden/) merkezinde bulunan “gizemli bir manyetik girdap”, Rusya, Birleşik Devletler (http://www.pakalertpress.com/tag/united-states/) ve Çin’in bu girdabı kapatma veya kökenini anlamaya veya “ortaya çıkış sebebini” öğrenmeye yönelik tüm ortak çabalarını boşa çıkardı.

Aden Körfezi (http://en.wikipedia.org/wiki/Gulf_of_Aden), Arap Yarımadası’nın güney kıyısındaki Yemen ile Afrika Boynuzu’ndaki Somali (http://www.pakalertpress.com/tag/somalia/) arasında, Arap Denizi’nde bulunan ve her yıl sularında 21.000’den fazla geminin seyrettiği dünyanın en hayati su yollarından biridir.

Bu rapora göre, ABD’li bilim adamları 2000 yılının sonlarında bu girdabın “oluşumunu” Amerikalılar Afrikanın Boynuzu’ndaki Cibuti Cumhuriyetinin başkenti ve aynı zamanda en büyük şehri olan Cibuti’de (http://en.wikipedia.org/wiki/Djibouti_%28city%29) operasyon merkezi kurmalarından sonra fark etmeye başladılar. Amerika’daki (http://www.pakalertpress.com/tag/america/) 11 Eylül saldırılarının ardından Cibuti, Birleşik Devletler Afrika Komutanlığının (http://www.africom.mil) parçası olan “Birleşik Müşterek Görev Gücü - Afrika Boynuzunun” (BMGG-AB) (http://en.wikipedia.org/wiki/Combined_Joint_Task_Force_-_Horn_of_Africa) merkezi haline geldi.

2000 yılının Kasım ayındaki keşfinden bu yana “nispeten istikrarlı” kaldıktan sonra, bu rapor devam ediyor, Aden Körfezi (http://www.pakalertpress.com/tag/gulf-of-aden/) girdabı “genişlemeye” başladı. 2008’in sonlarında Amerika Birleşik Devletleri’ni (http://www.pakalertpress.com/tag/united-states/) bu gizemli olay hakkında tüm dünyaya “olağanüstü” bir uyarı (http://www.pakalertpress.com/tag/warning/) vermeye sevk etti ve buna karşılık aşağıdaki milletler Deniz Kuvvetlerini bu bölgeye akın etti:

Avustralya Kraliyet Donanması, Belçika Donanması, Bulgar Donanması, Kanada Donanması, Halk Kurtuluş Donanması (Çin), Danimarka Kraliyet Donanması, Fransız Donanması, Alman Donanması, Yunan Donanması, Hint Donanması, İran İslam Cumhuriyeti Donanması, İtalyan Donanması, Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetleri, Kore Cumhuriyeti (Güney Kore) Donanması, Malezya Kraliyet Donanması, Hollanda Kraliyet Donanması, Pakistan Donanması, Portekiz Donanması, Suudi Kraliyet Donanması, Rus Donanması, Singapur Cumhuriyeti Donanması, İspanyol Donanması, İsveç Donanması, Tayland Kraliyet Donanması, Türk Donanması, İngiliz Kraliyet Donanması ve Birleşik Devletler Donanması. (http://en.wikipedia.org/wiki/Piracy_in_Somalia#Current_states_that_contribute_aircraft_or_military_personnel)

Amiral Maksimov, bu raporda, Aden Körfezi’ni Somalili korsanlardan (http://en.wikipedia.org/wiki/Piracy_in_Somalia) (Ki bunlar; gizemli girdabın balıkçılık su yollarını yok ettiğinden dolayı hafif silahlı ve karınlarını doyurmaya çalışan gençlerden başka birşey değiller.) korumak için bu Deniz Kuvvetlerine ihtiyaç duyulduğu bahanesini kullanarak bu yığınağın insanlık tarihinde türünün en büyüğü olduğunu ve Rusya’nın, birçok dünya yetkilisinin “boyutlar arası” veya “dünya dışı” (http://www.pakalertpress.com/tag/extraterrestrial/) olarak tanımladığı ve daha önce bilinmeyen “güçlerce” saldırı altında olduğunu inandığı bu düşmanı “yenmek” için Amerikalılara katılmak için “hazır” olduğunu belirtti.

Geçen ayın başlarından başlayarak, bu rapor devam ediyor, Aden Körfezi girdabı keşfinden bu yana ilk defa deprem (http://www.pakalertpress.com/tag/earthquake/) aktivitelerinden önce
“olağanüstü” genişlemeler serisine başladı. Unutulmaması gereken önemli nokta, geçtiğimiz ay Aden Körfezi’nde meydana gelen tahmini 40-60 depremin (http://thetruthbehindthescenes.wordpress.com/2010/11/16/series-of-earthquakes-in-the-gulf-of-aden-stargate-activation/), aynı zamanda, tüm modern kayıtlı tarihte bu bölgede meydana gelen ilk depremler olduğudur.

Bu rapor, ayrıca, tüm bu depremlerin (http://www.pakalertpress.com/tag/earthquakes) Richter ölçeğine göre 4.5 ile 5.4 arasında ve 10 Km veya 10 Km’ye yakın derinlikte olduğunu ve geçtiğimiz Mayıs ayında Jüpiter’in güney ekvator kuşağındaki “kaybolan” (http://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2010/20may_loststripe/) şeridin gizemli şekilde “yeniden belirmesi” (http://www.spaceweather.com/) ile “garip” bir şekilde bağlantılı olduğunu belirtiyor.

Bu raporda yer alan bilgiler dünyanın tüm ana akım medyası (http://www.pakalertpress.com/tag/mainstream-media/) tarafından kara listeye alınsa da aynı şey, Aden Körfezi girdabının pekala hakkında hiçbirşey bilmediğimiz başka bir dünyadan ve/veya boyuttan Dünya’ya açılan bir “Yıldız Geçidi” olabileceğine dair spekülasyonlarda bulunan alternatif haber siteleri için söylenemez.

Buna örnek bir site, “Perde Arkasındaki Gerçek” (The Truth Behind The Scenes) (http://thetruthbehindthescenes.wordpress.com/) şunları not ediyor: “Dikkat çekici bir başka tesadüf, daha doğrusu “Webbots” 1 ve “Time Wave Zero” 1 yazılımlarının bu seri (Yıldız Geçidinin içindeki) depremlerle “eşzamanlı” (http://thetruthbehindthescenes.wordpress.com/2010/11/16/series-of-earthquakes-in-the-gulf-of-aden-stargate-activation/) olarak “geri dönüşü olmayan bir noktayı işaret etmesi”

Böyle bir başka site olan Çinli Danwi de “Yıldız Geçidi” hipotezi hakkında (http://www.danwei.org/front_page_of_the_day/todays_dose_of_the_paranormal.php) bilgi veriyor: “Internet kullanıcıları yakın zamanda “Aden Körfezi Yıldız Geçidi” hakkındaki haberler konusunda endişeli. Söylentilere göre 9 Aralık 2009 civarlarında, sanki bir bilgisayar tarafından yaratılmış bir görüntü gibi görünen, spiral bir mavi ışık aniden Norveç’in kuzeyinde belirdi. (http://www.danwei.org/front_page_of_the_day/todays_dose_of_the_paranormal.php)

Spiralin kaybolmasından yaklaşık bir ay sonra, Aden Körfezi’nde ortaya çıkan devasa bir manyetik alan bir solucan deliği veya “Yıldız Geçidi” açtı. Söylentiye göre Aden Körfezi’ndeki çokuluslu askeri eskort, görünüşte Somalili korsanlarla savaşmak için oradaydı. Gerçekte ise Yıldız Geçidini ve bir milyon ışık yılı uzataki galaksileri araştırmaya uğraşıyorlardı.

Çin’deki UFO araştırmaları konusunda bir otorite olan Purple Mountain Astronomi Gözlemevi’nden Profesör Wang Sichao, fenomen hakkında şunları söyledi: “Yıldız Geçidi teorisi inandırıcı değil. Astronomi veya doğru bilgilerle temelli değil.”

Gizemli Aden Körfezi girdabı arkasında yatan gerçekler hakkında Amiral Maksimov’un bu depremlerin başlamasından bu yana kuzey yarımkürenin (http://www.pakalertpress.com/tag/northern-hemisphere/) jet rüzgarlarının Dünyadaki çoğu bölgede iklim kaosuna sürükleyecek kadar “neredeyse çöktüğü” konusunda uyarısı olan raporu dışında bir bilgimiz yok. Ve okuyabileceğimiz gibi:

Bugün Britanya’da (http://www.dailymail.co.uk/news/article-1334410/UK-snow-Southeastern-trains-passengers-forced-spend-freezing-night-broken-service.html) tahmin edilemeyen soğuk ve kar nedeniyle geniş çaplı toplu taşıma sistemi neredeyse durma noktasına geldi. Aynı şekilde, Almanya’da da (http://www.spiegel.de/international/germany/0,1518,732088,00.html) anormal soğuk ve kar nedeniyle ulaşım kaosu sebep oldu. Çin, son 30 yılın (http://www.presstv.ir/detail/153071.html) en şiddetli kar yağışı altında mahsur kalan binlerce çobanı kurtarmak için acele ederken ve kar ve soğuk nedeniyle 70.000’den fazla çiftlik hayvanın ölümünü (http://www.meattradenewsdaily.co.uk/news/291110/china___freezing_conditions_kill_thousands_of_farm_animals_.aspx) rapor ederken İsveç (http://www.thelocal.se/30516/20101130/), son 101 yıldan fazla bir süredir yaşadığı en düşük sıcaklıkları bildiriyor.

Ayrıca Birleşik Devletler (http://edition.cnn.com/2010/US/12/01/southern.storms/), son birkaç gündür neredeyse tüm karasal alanı benzeri görülmemiş miktarda yağmurla kaplayan, tarihindeki en büyük fırtına sistemlerinden birini bildirdi.

Birleşik Devletler’in ve diğer Dünya uluslarının Aden Körfezi girdabıyla ilgili en büyük korkusu, Amiral Maksimov’un raporunda da tahmin ettiği gibi, Wikileaks (http://www.pakalertpress.com/tag/wikileaks/) adındaki bir web sitesinin elinde sahip olduğunu iddia ettiği neredeyse tüm gizli diplomatik telgrafları yayınlamakla tehdit etmesi ve yapması durumunda halkın bu konuyu öğrenmesi “şüphesiz” dünya çapında paniğe sebep olabilecek olması.

WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange (http://www.nytimes.com/2010/12/02/world/europe/02assange.html) o kadar tehlikeli hale geldi ki Interpol, şu anda elinde bulunan Birleşik Devletler “Aden Körfezi Girdabı” dosyalarının tamamını yayınlamasını engellemek için derhal yakalanması hususunda “kırmızı bülten” çıkardı ve Çin olağanüstü bir adım atarak (Julian Assange’ın) kendi web sitesine karşı, herhangi bir hükümet tarafından özel bir web sitesine karşı şimdiye kadar tanık olunan, en “güçlü” (http://www.dailymail.co.uk/news/article-1334232/WikiLeaks-website-U-S-Europe-cyber-attack-China.html) siber saldırıyı başlattı.

Wikileaks’in elinde bulunan ve yayınlamakla tehdit ettiği Birleşik Devletler’in gizli “Aden Körfezi Girdabı” dosyalarının içeriği bilginiz dahilinde değil.

Scott Stewart

STRATFOR

Uyarı

Site genelinde tüm imaj ve resimler Jpeg XL formatındadır. Bu formatı şuanda sadece Apple Safari tarayıcısı desteklemektedir. Safari dışında Waterfox (Firefox klonu) ve Thorium (Google Chrome klonu) tarayıcıları hem masaüstü ve hem de mobil sistemlerde desteklemektedir. Eğer tarayacınızı değiştirmek istemiyorsanız Firefox için bu Google Chrome için de bu eklentileri kurarak da görüntülüyebilirsiniz.


  1. Belirli bazı algoritmalar üzerine kurulmuş ve geleceği tahmin etmeye çalışan iki yazılım. Bu yazılımlar ilginç şekilde bazı gelecekteki olayları doğru olarak tahmin edebildiler. Bu iki yazılımdan biri son derece ilginç bir zaman teorisi üzerinen modellenmiş diğeri de Internet’te yazılan bilgieri tarayarak belirli bir algoritma ile geleceği tahmin etmeye çalışıyor. Bu konuyu sonraki bir paylaşımımda detaylı olarak ele alacağım. ↩︎ ↩︎